Welke kosten zijn aftrekbaar bij de verkoop van je woning?

Veel mensen vragen zich af of de kosten van de makelaar voor de verkoop van hun woning aftrekbaar zijn. De meeste aftrekposten vind je bij de aankoop van een woning. Voor de verkoop is fiscaal helaas niet heel veel voordeel. Hieronder vind je een handig en kort overzicht van de de aftrekbare kosten bij verkoop:

Kosten                                                                Aftrekbaar of niet
Kosten verkoopmakelaar Niet aftrekbaar
Kosten voor het aanvragen van een energielabel Niet aftrekbaar
Taxatiekosten ivm verkoop van je woning Niet aftrekbaar
Kosten voor het doorhalen van de hypotheek na de eigendomsoverdracht Aftrekbaar

About Floris

Floris van Kuijeren is eigenaar van VK Makelaars (www.vkmakelaars.nl) in Haarlem en met sprankelende passie helpt hij zijn cliënten elke dag met de belangrijkste aankoop of de belangrijkste verkoop van hun leven. Ook op zoek naar in een goede makelaar in omgeving Haarlem? Bel of mail Floris: 06-47470404 - floris@vkmakelaars.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *